Visit Sweden
Oplevelser > Alle oplevelser

0

Du kan gøre usædvanlig fine kup, når du shopper i Malmø

Smut over sundet og find spændende mode, ure, smykker, tasker, accessories, design, brugskunst, specialvarer, lækkerier og meget andet godt. I den charmerende bydel, Gamla Väster, ligger kunst- og designbutikkerne tæt. Du kan shoppe i flere spændende indkøbscentre og forkæle dine sanser i en lang række specialbutikker med hver deres passion – inden for kaffe, olier, krydderier, oste, brød eller te. Tag en pause på en af de mange caféer med hvert deres særpræg. Spis på en restaurant med noget på hjertet.
Kom og nyd livet

0

Kom tæt på nye kunst-oplevelser i Skåne

Kunsten er stærkt medvirkende til at gøre Malmø og Skåne – Københavns smukke baghave – endnu smukkere. I mange af Skånes byer er kunst højt prioriteret med gode samlinger og spændende udstillinger på slotte, kunsthaller og museer. I Malmø er der masser af gallerier og kunstner­kollektiver. Og her har den svenske stat et af sine to museer for moderne kunst. Derfor er du kun et smut over sundet fra et af Europas mest anerkendte museer inden for sit felt.

Vi har samlet en række tips og tilbud nedenfor. Brug dem.

0

Smut over sundet og få nye smagsoplevelser på paletten

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i køkkenkunstens forunderlige verden, bør du tage en smut over til Københavns smukke baghave. Her kan du få nye fortællinger på din tallerken og i dit glas – på nogle af de bedst anmeldte restauranter i Øresundsregionen. Mange med vægt på lokale producenter, som laver råvarer af høj, høj klasse. Dem kan du selv møde ved at stoppe, når du kører forbi en gårdsbutik. Det er en indgang til den ægte smag af Skåne.

Klik videre og find nogle af de bedste madoplevelser nedenfor.

0

Kom med tilbage til den tid, hvor rigtige mænd gik med parykker

Skåne har altid været et rigt område. Derfor ligger slotte og herregårde som perler på en snor. Mange kan du besøge og leve dig ind i den tid, hvor grevskabet spadserede i parkerne, mens bønderne knoklede i en stavnsbunden tilværelse. Fortidens rigdom er tydelig i bygninger og parker. Det samme er historiens mange spor i byer og land. Fra store skibssætninger til helleristninger i tusindtal. Fra stenalder til nutid.

Oplev fx Europas bedst bevarede renæssance­slotte og middelalderborge. Og masser af museer med vidnesbyrd om livet før og nu.

0

Du kan boltre dig i natur fra væg til væg i den smukke baghave

Sverige er et af Europas største lande i areal og et af de mindst befolkede. Der er m.a.o. meget natur i landet. Rigtig meget. Det gælder også i Skåne. Naturparker og –reservater er udstrakte. Klipper dukker frem af muldlaget mange steder. Fx på Kullen. Og i Söderåsen, hvor klippeformationerne er så dramatiske, at lokale kalder stedet for Sveriges svar på Grand Canyon.

Så tag vandrestøvlerne frem. Eller redningsvestene på. Du kan gå, vandre, køre, padle eller sejle Skåne rundt. Fra nord til syd eller øst til vest.

0

Ystad Saltsjöbad er skabt til en ting: At forkæle dig og dine!

Tag et badehotel. Et rigtigt badehotel fra før, verden gik af lave. Måske et badehotel fra 1897. Fasthold den ånd af luksus og velbefindende, stedet er født med og til. Lad det følge med tiden. Og udvid det med et topmoderne spacenter med ritualer, så fine, dejlige og gennemførte, at de vinder priser til hotellet. Så har du forstået lidt af alt det, som Ystad Saltsjöbad går ud på.

Der hører naturligvis meget mere med til billedet. Men det må du næsten selv tage over for at forstå rækkevidden af til fulde.

250

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Skånske gourmetrestauranter

340

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Kunst og design fra Skåne

195

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Nationalparker og -reservater

185

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Sightseeing i Malmø

186

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Gode fika-steder i Skåne

190

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Find skånske gårdsbutikker her

200

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Designmøbler i Skåne

200

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Boligindretning

202

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Skånske Outlets

210

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Spis godt på skånske slotte

280

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Vin-, sprit- og most i Skåne

170

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Jul og julemarkeder i Skåne

320

M  i  n  i
G  u  i  d  e
Malmös gastronomi